Uitstapjes & restaurants

Historische bezienswaardigheden

Het historische centrum van Arnsberg met haar kleine straatjes, goed onderhouden vakmanshuisjes en adelijke hofjes. Ook de ruine van het kasteel uit de kurfürstlige periode behoorde tot het centrum in de middeleeuwen. De regeringsbuurt is uniek in Westfalen.

De kleine straatjes en hoekjes van Soest, geeft het de naam ‚de geheime hoofdstad van Westfalen’. Hier komen eeuwen tot leven! Soest ademt geschiedenis, puttend uit een rijk verleden, die tot de vroege steentijd terug gaat.

Meren

De Möhnesee is de grootste waterkering in het Sauerland. Aan de 40 km aan oevers geven de ruimte voor actviteiten en ontspanning. De natuurpromenade en natuurgebied ‚Hevearm’ zijn andere hoogtepunten.

Andere uitvluchten yijn de Hennesee of de Sorpesee.

Restaurants

Van de ‚Dickert’ tot aan de Lattenberg is een twee uurdurende wandelinh tot het Waldgasthof Schürmann. De regionale gerechten en vele spelmogelijkheden voor kinderen maakt Waldgasthof Schuermann tot een geweldig toevluchtsoord. Route tonen >>

De Ratskeller in Arnsberg is een garantie voor goede gastvriendelijkheid in Arnsberg.

Gecombineerd met een wandeling of fietstocht, is een bezoek aan het Torhaus aan de Möhnesee een geweldige aktieve dagbesteding. Streek- en mediterane gerechten zorgen voor een culinaire belevenis.

Als U wilt brunchen kunt U terecht bij het Loagshof in klassieke Duitse landshof-sfeer. Gelegen in het prachtige Warstein, is dit een Oase van ontspanning.

Kommentare sind geschlossen.